مربيگري در كاراته
كلمه مقدس و با ارزش مربي ( تربيت كننده ) به كسي اطلاق ميگردد كه خودش تعليمات و آموزشهاي لازم و كافي در رشته ورزشي مربوطه را ديده و به درجه اي از دانش و اگاهي برسد كه بتواند با روش هاي صحيح و اصولي وعلمي، اندوخته هاي خود را به شاگردان تحت تعليم انتقال دهد و هميشه در پي تازه هاي علوم ورزشي ويافته هاي دنياي ورزش باشد تا بتواند ورزشكاران تحت تعليم خود را به پيشرفت ، تكامل و موفقيت برساند، و با ارائه فرصتهاي مناسب ورزشكاران را هم در بعد ورزشي و هم در بعد انساني تا نهايت توان تكامل ببخشد.
مربي بايد داراي مهارتهاي : يك مربي خردمند ، دانش يك پزشك ، رهبري و مدريت يك مدير و بصيرت يك روان شناس باشد.
يك مربي برجسته بايد داراي خصوصيات فراواني باشد كه چند نمونه از مهمترين انها در زير بيان ميشود:
1- بايد توانايي آموزش و تدريس راهبردهاي پايه را داشته باشد .
2- لازم است مربي ورزشكاران تحت تعليم خود را درك كند و با شناخت رشد اسكلتي و تكامل عضلاني و محدوديتهاي جسمي هيجاني ، از چگونگي اعمال فرد در سطح تكاملي خاص با خبر باشد.
3- تكنيكها ، قوانين و ساير اطلاعات اساسي ورزشي كه مربيگري آن را بر عهده دارد بشناسد.
4- مربي بايد الگوي بازيكنان و ورزشكاران خود باشد، فردي باشد با شخصيت قوي ، صبور، رازدار ، دانا ، مهربان ، راستگو ، پهلوان ، دلير، بشاش ، معتقد به درست وغلط و .... .
5 - مربي بايد داراي هدف باشد.
*******************
براي مربيگري در كاراته مربي مربوطه قبل از تشكيل كلاس الزاميست تا يك دوره مربيگري عملي و يك دوره مربيگري تئوري را با نمره قبولي طي نمايد تا از طريق فدراسيون مجوز تشكيل كلاس و كارت مربيگري صادر گردد.
* دوره مربيگري عملي همانطور كه از نامش پيداست عملي ميباشد و شامل فنون و تكنيك ها و مهارتهاي رشته ورزشي كاراته ميباشد و چگونگي اموزش علمي و صحيح و به طور كلي هر انچه مربوط به كاراته و مربيگري در كاراته ميشود.
* مربيگري تئوري شامل كلاسها و كتابهاي اموزشي زير ميباشند كه حداقل نمره قبولي در آنها 12 ميباشد يعني براي قبولي بايد حداقل نمره 12 از 20 گرفته شود كه شامل دروس زير ميباشند:
1- طراحي تمرين
2- آناتومي و فيزيولوژي
3- تجزيه و تحليل مهارتها
4- نقش مربي
5- رشد و تكامل حركتي
6- تغذيه ورزشي
7- روانشناسي ورزشي
8- آمادگي جسماني
9- ايمني در ورزش
10- مباني تربيت بدني
**************************************************
پرسه زدن در دنياي ورزش بدون هدف مثل تير اندازي بي هدف است، شما ممكن است از صداي تفنگ لذت ببريد اما احتملا شكاري در كيسه نخواهيد داشت!